Ai nevoie de ajutor? Contacteaza-ne la: contact@ptc-auto.ro  /  0351 630 022

Cum alegi cel mai bun odorizant auto pentru mașina ta?

Scopul unui odorizant auto este acela de a elimina mirosurile neplăcute din mașină și de a crea un ambient plăcut în interiorul acesteia. Totuși, la o analiză mai detaliată, vei constata că acest accesoriu are un rol mai complex. Astfel, un odorizant bun poate constitui și o formă de aromaterapie, iar un design deosebit îl poate transforma într-un veritabil element decorativ.

Cel mai bun odorizant trebuie să întrunească toate aceste calități, iar dacă ai nevoie de câteva sfaturi în vederea alegerii produsului potrivit pentru tine și mașina ta, le găsești pe parcursul acestui articol.

Aroma


Primul lucru pe care îl fac mulți dintre proprietarii de mașini aflați în căutarea celui mai bun odorizant este să miroasă ambalajul sau o mostră, pentru a simți aroma produsului. Prin urmare, începem și noi cu acest criteriu, care depinde în bună măsură de preferințele fiecăruia.


Odorizantele clasice sunt disponibile într-o mare varietate de arome, astfel că este imposibil să nu găsești ceva pe gustul tău. Trebuie să ții cont și de faptul că anumite arome au un efect relaxant și atenuează stresul cotidian, altele te revigorează după o zi epuizantă, putând fi folosite astfel și în scop de aromaterapie.


De asemenea, în funcție de experiențele personale, aromele odorizantelor îți pot trezi unele amintiri plăcute și în mod sigur le vei alege din acest motiv.


Zona de amplasare

Cele mai comune tipuri de odorizant sunt cele suspendate, pe care majoritatea șoferilor le agață de oglinda retrovizoare. Sun ieftine, ușor de găsit, disponibile sub diferite forme și cu o gamă variată de arome.


La fel de populare sunt și odorizantele care se fixează pe grilele de aerisire de la bordul mașinii, acestea reprezentând o variantă mai „evoluată” decât cele suspendate, întrucât permit reglarea intensității parfumului. Au forma unor sticluțe cu esență parfumată care se îmbibă într-un filtru introdus în interior când produsul este instalat la bordul mașinii. Kitul mai include un căpăcel cu mecanism de reglare a intensității parfumului și un suport pentru fixarea pe grila de aerisire.


Mai există și odorizante care pot fi aplicate pe bord sau amplasate în interiorul habitaclului, de obicei, în suporturile pentru pahare.


Un model aparte îl reprezintă odorizantele profesionale, sub forma unor dispersoare de arome care se încarcă la priza USB a mașinii sau acasă și pot fi plasate oriunde în interiorul autovehiculului.


Forma de prezentare

difuzor profesional pentru masina cu 6 sticlute de parfum cadou
Cum spuneam mai devreme, și componenta estetică este un detaliu demn de luat în seamă la alegerea unui odorizant auto, însă de forma de prezentare depinde și calitatea produsului.


Cele mai simple modele sunt odorizantele din celuloză presată, cu diferite forme, care se agață de oglinda retrovizoare. O variantă mai elegantă o reprezintă odorizantele suspendate din lemn, precum și cele care au forma unor sticluțe sau fiole cu esențe parfumate.


Odorizantele pentru grila de aerisire sunt asemănătoare între ele ca design, având mici diferențe doar în ceea ce privește forma sticluțelor și/sau a capacului.


În ceea ce privește odorizantele de interior, acestea pot avea forma unor cutii cu gel parfumat sau a unor dispersoare de arome, în diverse culori sau cu diferite imprimeuri care să învioreze atmosfera.


Totodată, mai poți opta pentru un odorizant sub formă de spray care se pulverizează din timp în timp în habitaclu, pe husele auto, pe covorașele de pe pardoseală, precum și pe odorizantele din celuloză presată sau lemn care și-au mai pierdut din aromă.


Durata de viață


Durata de viață a unui odorizant auto se raportează la perioada în care aroma acestuia persistă în interiorul mașinii. Această perioadă poate varia de la câteva zile la câteva luni, în funcție de tipul de odorizant folosit și de calitatea acestuia.


Odorizantele în cazul cărora nu poate fi controlată intensitatea parfumului au o durată de viață mai scurtă pentru că acestea difuzează permanent aromele specifice până când esența folosită se volatilizează complet. Cu cât este folosită o cantitate mai mică de esență parfumată, cu atât durata de viață a odorizantului este mai scurtă. Cea mai mică durată de viață o au odorizantele suspendate din celuloză presată care sunt și cele mai ieftine.


În cazul odorizantelor reglabile, durata de viață poate fi prelungită blocând difuzarea aromelor în perioadele în care mașina nu este folosită sau diminuând intensitatea acestora dacă nu există mirosuri neplăcute persistente.


De asemenea, un odorizant cu rezerve interschimbabile poate fi folosit o perioadă mult mai lungă în comparație cu un altul de unică folosință.


Persistența aromei


Acesta este un alt indicator al calității unui odorizant auto pentru că aroma specifică trebuie să se simtă cât mai mult timp.


Totuși, oricât de persistentă ar fi o aromă, calitățile odorizantului sunt pe deplin puse în valoare păstrând și curățenia în mașină. Aceasta înseamnă că trebuie să aspiri cu regularitate firimiturile și praful din interior, să cureți de noroi covorașele auto și să nu lași în mașină resturi de mâncare, ambalaje sau alte gunoaie.


În acest fel, vei menține proaspăt aerul din interiorul mașinii, iar aroma specifică a odorizantului va persista mai mult timp.

Dacă vei ține permanent cont de aceste recomandări, îți garantăm că vei reuși de fiecare dată să găsești cel mai bun odorizant potrivit mașinii tale.