Ai nevoie de ajutor? Contacteaza-ne la: contact@ptc-auto.ro  /  0351 630 022

Curăţare tapițerie auto din piele: top 6 sfaturi

Tapiţeria din piele este semnul unei echipări superioare pentru orice model de maşină. Confortul pe care îl oferă, paleta de culori disponibile şi aspectul interior pe care îl îmbunătăţeşte semnificativ sunt doar câteva dintre avantaje. Pentru a te bucura de toate beneficiile trebuie să-ţi asumi o anumită rutină de curăţare şi întreţinere a materialelor. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să cureţi eficient tapiţeria din piele a maşinii tale pas cu pas:

Aspiră praful şi reziduurile

Primul lucru pe care trebuie să-l faci în procesul de curăţare a tapiţeriei este aspirarea întregii zone. Prin acest gest elimini orice murdărie, praf şi resturi rămase în piele. Insistă asupra locurilor greu accesibile şi foloseşte capetele potrivite pentru spaţii înguste.

Sfat: Rabatează scaunele la maxim pentru a avea acces la zona lombară unde se poate acumula murdărie.

Alege produse dedicate întreţinerii pielii

curatare tapiterie auto din piele cu solutii de detailing

Sursa: https://www.freepik.com/free-photo/man-washing-his-car-garage_5713398.htm

Regula de bază când vine vorba de întreţinerea maşinii este să foloseşti produse de curăţat speciale pentru fiecare material în parte. Pielea folosită pentru confecţionarea tapiţeriei este un material a cărui rezistenţă depinde de modul în care este protejată. La fel şi aspectul.

Alege aşadar o soluţie de curăţare pentru piele, fie din domeniul de detailing auto, fie din cel casnic sau industrial. Întrucât vorbim de un material sensibil, trebuie să alegi cu atenţie inclusiv produsele cu care pielea intră în contact după ce ai aspirat.

Sfat: Pentru a proteja tapiţeria, foloseşte şerveţele pentru curăţarea pielii cu ceară de albine, care îndepărtează mizeria fără a produce zgârieturi, previn apariţia petelor şi aplică un strat protector.

Aplică soluţie de curăţare

Gama de soluţii de curăţare pe care le poţi folosi fără a exista pericolul deteriorării pielii este una destul de restrânsă. Şi în acest caz trebuie să alegi produse dedicate acestui tip de material. După ce ai îndepărtat reziduurile este important să aplici un strat de protecţie suplimentară pentru a crea o peliculă rezistentă până la următorul ciclu complet de curăţare.

detailing tapiterie piele auto

Sursa: https://www.freepik.com/free-photo/close-up-car-care-process_20735860.htm

Sfat: Foloseşte o cremă pentru îngrijirea pielii auto care are triplă acţiune asupra tapiţeriei: curăţă petele existente, restaurează textura materialului şi împrospătează pigmentul de culoare.

Şterge orice urmă de produs de curăţare

Pentru a fi eficiente, produsele de îngrijire a pielii trebuie să pătrundă în material. Insistă asupra fiecărei zone pentru a nu lăsa urme ce se pot transforma în pete.

Sfat: Foloseşte o lavetă din microfibră care nu lasă scame sau şerveţele speciale pentru piele pentru a obţine un aspect curat şi uniform.

Recondiţionează pielea de la primele semne

Aspectul tapiţeriei depinde în mare măsură de modul în care este exploatat interiorul maşinii. Dacă circuli de obicei singur, îmbrăcat elegant şi ţi-ai creat o rutină din a nu fuma, bea sau mânca în timpul deplasării, nu trebuie să-ţi faci griji. În schimb, atunci când călătoreşti însoţit de copii mici sau animale de companie, creşte riscul producerii unor vărsări accidentale pe piele.

O primă măsură preventivă pe care o poţi lua este să stabileşti nişte reguli. Spre exemplu, pentru orice gustare facem un popas de câteva minute.

Indiferent de motivul pentru care se produc, urmele de deteriorare a pielii sunt vizibile de la început. Cutele liniare din zona şezutului scaunelor sau zgârieturile accidentale apar la o simplă inspecţie vizuală. Din fericire, cu cât le observi mai rapid, cu atât pot fi acoperite mai uşor.

Sfat: Pentru recondiţionarea tapiţeriei auto din piele ai două soluţi: fie aplici produse speciale personal în regim Do It Yourself, fie programezi maşina la o sesiune de detailing auto şi laşi profesioniştii să-şi facă treaba.

Foloseşte huse pentru a proteja tapiţeria originală

Chiar dacă în cea mai mare parte a timpului reuşeşti să protejezi tapiţeria de factori interni şi externi, există situaţii în care maşina ta este predispusă la murdărire. Motivele pot fi multiple: starea nefavorabilă a vremii, o vizită la service unde angajaţii îmbrăcaţi în salopete de lucru trebuie să urce la volan, o ieşire în natură la grătar sau la pescuit, un drum de o zi la mare de unde te întorci cu urme de nisip etc.

husa scaun auto

Sursa: https://pixabay.com/photos/car-vehicle-leather-banks-4036152/

Sfat: Instalează un set de huse auto dedicate modelului pe care îl conduci. Le poţi folosi permanent sau doar la nevoie. Cel mai mare avantaj pe care ţi-l oferă este faptul că protejează tapiţeria originală din piele. Astfel te ajută să menţii valoarea de piaţă a maşinii la o eventuală revânzare.

Curăţarea tapiţeriei maşinii tale nu trebuie să fie o sarcină dificilă. Dacă te obişnuieşti cu o rutină de întreţinere, paşii de mai sus ţi se vor părea mai simpli de la un ciclu la altul. Totul depinde de stilul de viaţă şi de timpul pe care îl poţi aloca acestui proces.

Din fericire, ai la dispoziţie o varietate de produse dedicate curăţării şi protejării suprafeţelor din piele care nu trebuie să-ţi lipsească din portbagaj.