Ai nevoie de ajutor? Contacteaza-ne la: contact@ptc-auto.ro  /  0351 630 022

Principalele narative ale sezonului 2023 de Formula 1: Supremația RedBull s-ar putea transforma într-un dans în trei

Sezonul 2023 al Formulei 1 debutează săptămâna viitoare cu Marele Premiu al Bahreinului care va avea loc duminică 5 martie la Sakhir. Acesta este al doilea sezon al noii ere, din punctul de vedere al normelor tehnice pentru monoposturi, iar conform testelor de la începutul sezonului, vom avea parte de o luptă mult mai strânsă în clasamentul constructorilor, dominat autoritar de către Red Bull anul trecut. 

Iată câteva dintre dilemele la care dorim să găsim răspuns:

Se îndreaptă Max Verstappen spre titlul cu numărul 3?

După finalul dramatic al sezonului 2021, și maniera dominantă în care a câștigat titlul în 2022, ar părea o certitudine că pilotul olandez, este principalul favorit la câștigarea titlului în actualul sezon. 

Însă datorită sancțiunilor aplicate de către FIA constructorului austriac, pentru încălcarea limitelor de buget, o să îi îngreuneze pilotului Red Bull, cursa către al treilea titlu de campion mondial de Formula 1 al carierei. Totuși acest impediment ar putea să fie depășit cu ajutorul talentului de care a dat dovadă Verstappen de-a lungul timpului, neuitând acel carambol din Marele Premiu al Spaniei din 2016, dintre Rosberg și Hamilton, cursă care s-a finalizat cu victoria pilotului olandez, chiar la cursa sa de debut în monopostul Red Bull, precum și Marele Premiu al Emiratelor Arabe Unite, ultima cursă a anului competițional 2021, când Verstappen, l-a depăsit pe Hamilton în ultimul tur al cursei, adjudecându-și primul titlu al carierei într-un mod parcă desprins din filme.

verstappen formula 1

Sursa foto: https://www.formula1.com/en/latest/article.champion-verstappen-to-run-no-1-on-red-bull-in-2022-as-he-reveals.4S83CGt9ewCWlzgYNenbV9.html

Oare Ferrari va reuși să redevină un competitor de luat în serios în lupta pentru titlu ?

Când vorbim despre Ferrari, vorbim despre cea mai titrată echipă din istoria Formulei 1. Unii dintre cei mai importanți piloți din istoria sportului cu motor, cum ar fi, Ascari, Lauda, Prost sau Schumacher, însă din 2007 încoace, odată cu triumful finlandezului Kimi Raikkonen, Scuderia de la Maranello, nu a mai dat niciun campion mondial al piloților. 

Anul trecut s-a văzut o schimbare în direcția pe care o abordează constructorul italian, și începutul de sezon preconiza că 2022 va fi anul lor în care o să spargă blestemul, dar deciziile proaste pe parcursul sezonului, precum și incapacitatea de a se adapta la noile reglementări tehnice impuse de Federația Internațională de Automobilism, i-au costat pe italieni titlul atât în clasamentul piloților cât și în cel al constructorilor. Odată cu lansarea modelului pentru anul 2023, constructorul din Maranello, promite un monopost mai rapid cu o secundă pe tur față de modelul din anul anterior. 

ferrari formula 1

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/QhK_agWFAsE

Poate Lewis Hamilton să îl depășească pe Schumi la numărul de titluri câștigate?

Dacă tot am vorbit, de cea mai titrată echipă all time, hai să vorbim și despre cea mai titrată echipă a secolului 21, Mercedes, precum și de cel mai titrat pilot de Formula 1 din toate timpurile, Sir Lewis Hamilton, titlu pe care îl împarte cu pilotul german Michael Schumacher. După primul sezon din 2013 încoace în care pilotul britanic a fost complet exclus din lupta pentru titlul de campion mondial la Formula 1, constructorul german promite o corectare a greșelilor din sezonul trecut în ceea ce privește monopostul de Formula 1.

Totuși chiar și în cazul acesta, încă mai există o provocare pentru superstarul britanic, și mai exact coechipierul și conaționalul său, George Russell, care sezonul trecut a demonstrat că poate să se lupte unu la unu cu Hamilton. 

Cu toate acestea sezonulul 2023, se anunță a fi cel mai imprevizibil sezon din ultimii ani, și este pentru prima dată din 2014 încoace în care avem atât de mulți favoriți la titlu înainte de startul sezonului.

Sursa foto: https://www.formula1.com/en/latest/article.podium-a-small-token-of-my-appreciation-to-mercedes-for-big-car-rebuild-says.4pjVnW4nbN022w89fETGJx.htm