Ai nevoie de ajutor? Contacteaza-ne la: contact@ptc-auto.ro  /  0351 630 022

Tot ce trebuie să știi despre bandourile laterale

Să îți protejezi mașina în timpul manevrelor de parcare sau în spațiile publice poate fi o sarcină provocatoare, indiferent de cât de vigilent ești. Dacă mai pui la socoteală și neatenția pasagerilor tăi care deschid ușa în grabă, fără să observe obstacolele din laterale, protejarea mașinii pare o sarcină aproape imposibilă. Chiar și așa, există câteva opțiuni accesibile pentru a preveni zgârieturile accidentale, iar în acest articol ți-am pregătit un mini-ghid despre o soluție accesibilă: bandourile laterale. Să începem!

Ce sunt bandourile laterale?

Bandoul este o bandă de protecție pe care o atașezi pe partea laterală a mașinii și este conceput pentru a proteja ușile de zgârieturile și loviturile accidentale pe care le poți întâmpina în trafic. Acest produs este realizat din poliuretan și este disponibil în diverse modele în funcție de modelul auto căruia îi este dedicat.

Poliuretanul este un material plastic care poate fi adaptat pentru a fi rigid sau flexibil și este caracterizat de:

  • Rezistența mecanică ridicată: asta înseamnă că materialul este unul durabil și rezistent la deteriorările fizice, cum ar fi abraziunea, lovirea accidentală și uzură.
  • Rezistența la substanțe chimice: poliuretanul este rezistent la o gamă largă de substanțe cum ar fi uleiurile, grăsimile, solvenții și substanțele de curățare.
  • Rezistența la intemperii: acest material este rezistent la deteriorările cauzate de factorii meteorologici, cum ar fi radiația UV, umezeală, căldura și frigul. Acest factor îl face potrivit pentru utilizarea în accesorii auto expuse la medii exterioare variabile.

Care sunt rolurile bandourilor laterale?

Bandourile laterale au două roluri de bază: protecție și design. Așadar, aceste produse îți protejează exteriorul auto și, în același timp, te ajută să menții valoarea de revânzare a mașinii. Bandourile plusează cu îmbunătățirea aspectului estetic și te ajută să te diferențiezi într-un mod subtil.

Cum instalezi bandourile laterale?

Instalarea bandourilor laterale este un proces simplu. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi:

  1. Curăță suprafața pe care urmează să montezi bandourile cu o lavetă de microfibră cu o soluție de curățare pe bază de alcool.
  2. Uscarea zonei curățate cu ajutorul unui uscător de păr ca să te asiguri că este 100% uscat.
  3. Folosește o bandă adeziva și un polopoc ca să lipești o dungă dreaptă sub zona în care se montează bandourile laterale.
  4. Dezlipește de pe bandouri folia de protecție de pe banda dublu adezivă 3M.
  5. Montează bandourile laterale pe suprafața pregătită și aplică presiune pentru atașare.

Atenție! Înainte și după montarea bandourilor laterale trebuie să te asiguri că mașina ta este ferită de apă pentru cel puțin 48 de ore. 

fisa tehnica bandourile laterale

Cum alegi bandourile laterale potrivite pentru mașina ta?

Alegerea bandourilor poate părea compleșitoare datorită zecilor de opțiuni, dimensiuni și forme. Pentru a simplifica această alegere pentru tine, am organizat pentru tine bandourile laterale în funcție de modele auto, caroserie, intervale de fabricație și alte variații. Descoperă bandourile dedicate pentru mașin ta aici.

Întrebări frecvente despre bandouri laterale

Pot instala singur bandourile laterale?
Desigur! Le poți instala singur urmând pașii prezentați mai sus.

Bandourile se potrivesc mașinii mele?
Da, bandourile laterale sunt fabricate potrivite fiecărui model auto. 

Cum întrețin bandourile laterale?
Poți curăța bandourile cu o lavetă de microfibră și apă și soluții pentru cutățarea materialului poliuretan. 

Unde sunt fabricate bandourile?
Sunt fabricate de Rider Auto. Este unul dintre cei mai mari producători de bandouri laterale pentru majoritatea mărcilor de mașini de pe piața europeană.