Ai nevoie de ajutor? Contacteaza-ne la: contact@ptc-auto.ro  /  0351 630 022

Cum să faci curat în mașina ta în 7 pași simpli

A venit primăvară, și odată cu ea a venit și timpul curățeniei de primăvară. La fel cum faci curățenia în casă, cu ajutorul unor produse de detailing auto poți să faci curat în mașina ta, singur fără să apelezi la serviciile unei spălătorii auto. În acest articol, dorim să îți oferim câteva sfaturi pentru curățenia auto, ca să îți fie mai ușor atunci când te apuci.

1. Aruncă gunoaiele

Primul lucru pe care trebuie sa îl faci pentru a avea o mașină curată este să arunci toate gunoaiele pe care le ai in mașină. Așa că înainte să te apuci să speli atât interiorul cât și exteriorul mașinii este indicat să arunci toate ambalajele, hârtiile inutile și orice gunoaie din mașină.

2. Spală covorașele și tăvița din mașină

Felicitări, ai scăpat de tot gunoiul din mașină! Ce urmează să faci pentru a avea o mașină curată lună este să speli toate covorașele de cauciuc sau covorașele de mochetă, tăvița din portbagaj și până termini pașii pe care o să ți-i prezentăm în continuare poți să le lași la uscat. 

curatare tavita de portbagaj

3. Curăță mocheta și bordul mașinii

După ce ai scos toate covorașele și tăvița urmează să cureți podeaua mașinii, precum și bordul cu ajutorul unei perii și unui aspirator care se conectează la bricheta din mașină. În continuare, după ce ai aspirat și măturat în mașină, poți curăța mocheta cu ajutorul unei spume de curățat care îți împrospătează mirosul din mașină. Pentru bord recomandăm utilizarea unei soluții speciale pentru curățarea bordului.

curatare bord auto

Sursa: https://www.caranddriver.com/car-accessories/a36980012/car-detailing-supply-list/

4. Spală husele auto


Urmează husele auto care se impregnează cu praf, dar și cu transpirație în zilele mai călduroase. După ce le demontezi, le poți spăla la mașina de spălat folosind detergent de rufe și balsamul tău preferat.

5. Curăță scaunele și bancheta

Urmează să cureți scaunele și bancheta din spate cu ajutorul lavetei și soluției dedicate pentru materialul cu care sunt acoperite (piele, stofă).  Rezultatul va fi cel puțin asemănător cu acela pe care l-ai avea dacă apelezi la serviciile unei spălătorii auto. Mai multe detalii despre curățarea și întreținerea tapițeriei auto găsești în articolul nostru. 

curatare tapiterie auto

Sursa: https://qmotor.com/en/car-news/1090/how-to-clean-car-seats-with-household-products

6. Aerisește și împrospătează aerul din mașină

După ce am terminat de curățat interiorul mașinii, rămâne să aerisești mașina pentru a usca mai ușor interiorul proaspăt spălat preț de câteva ore. După aceea poți să reîmprospătezi aerul din mașină cu ajutorul unor odorizante auto. Dacă te deranjează mirosul odorizantelor clasice de mașină poți încerca o soluție personalizată în funcție de sensibilitatea la miros: difuzorul Amos cu care poți seta intensitatea parfumului. 

 difuzor amos

7. Nu uita de exteriorul mașinii și de oglinzi

După ce ai terminat cu interiorul tot ce îți mai rămâne este să speli mașina pe exterior. Poți opta pentru produsele pentru curățarea exteriorului, dar înainte de utilizarea acestora recomandăm spălarea mașinii cu o cârpă umedă, iar după utilizarea acestora poți finisa prin ștergerea mașinii cu o cârpă uscată. Să nu uiți nici de oglinzi sau geamuri. Le poți curăța rapid cu ajutorul soluțiilor dedicate pentru parbriz și oglinzi. 

Sperăm că aceste sfaturi ți-au fost de ajutor pentru curățarea mașinii tale. Îți urăm spor la curățenie și o primăvară minunată!